De zwarthemden zijn weer in het straatbeeld, terug van weggeweest. Ze kapen elke betoging in de VS, doen manifestaties steevast uit de hand lopen en genereren enorm veel zinloos geweld.

Ze zijn aanwezig op de campussen van universiteiten, verhinderen er toespraken en lezingen van mensen wiens ideeën ze niet lusten. Free speech is voor hen niet aan de orde. Ze bestormen winkels en slaan alles in prak en puin. Ze deinzen er niet voor terug cruciale wijken van een stad te bezetten, de politie te verjagen en er de plak te zwaaien, zoals momenteel gebeurt in Seattle (VS).

Trump waarschuwt dat hij Antifa buiten de wet gaan stellen, en biedt Seattle-burgemeester Jenny Durkan (Democrate) en Jay Inslee, gouverneur (Washington State), zijn hulp aan, maar die weigeren voorlopig de uitgestoken hand. Intussen gaat het van kwaad naar erger in de stad waar Microsoft en Amazon hun hoofdkwartier hebben.

Waar komt Antifa vandaan? Welnu, uit het ‘oude Europa’. Antifa (Antifaschistische Aktion) kwam tot stand op 26 mei 1932 in Duitsland’s Weimar Republiek, als een paramilitaire arm van de Duitse Communistische Partij (KPD), door de Soviet-Unie opgericht.

Antifa was bedoeld als waardig tegengewicht en opponent van Adolf Hitler’sSturm Abteilung‘ (SA), ook gekend als de ‘Bruinhemden‘. Het Italiaanse equivalent van die SA waren toentertijd de ‘Fasci Italiani di Combattimento‘ (Militie van Fascisten) van Benito Mussolini, ontsproten aan de ideologie van Giovanni Gentile (zie boek ‘The Doctrine of Fascism’).

Het Antifa van vandaag – veelal samengesteld uit blanke millennials – blijft getrouw aan hogervermelde marxistische roots. Antifa omschrijft zijn leden als ‘communisten, anarchisten en andere progressieven die samenkomen met als doel de lokale ‘fascistische groeperingen’ in woord en daad te confronteren en hun werking te boycotten’. Wie zij met die ‘fascisten’ bedoelen maken zij allesbehalve duidelijk.

 

Links het embleem van de ‘Antifaschistische Aktion’ in de jaren ’30 van vorige eeuw, rechts het embleem van de huidige Antifa-beweging.


Antifa’s strategie van ‘REPRESSIEVE TOLERANTIE‘ reflecteert de ideeën van de neo-marxistische filosoof Herbert Marcuse: ‘Bevrijdende tolerantie betekent intolerantie voor het gedachtengoed ter rechterzijde en tolerantie voor dat van links, dit zowel in woord als daad.”

Kortom, Marcuse vond dat andersdenkenden de mond moesten worden gesnoerd, en dat hierbij het gebruik van geweld acceptabel, zelfs noodzakelijk was.

De strijd tegen fascisme is hoogdringend nodig“, dixit Marcuse, “maar een ziekte kan niet worden genezen door symptomen te bestrijden, er is een veel uitgebreidere oorlog voor nodig. Alle problemen zijn toe te wijzen aan het kapitalisme, de oplossing ligt in het organiseren van de werkende klasse, die de macht moet overnemen en de maatschappij hoort te dicteren hoe te leven. Wij moeten alle linkse krachten bundelen in een revolutionaire anti-kapitalistische organisatie die ernaar streeft een ‘Dictatuur van het Proletariaat‘ te installeren“.

Waar Antifa vorige eeuw als para-militaire groepering in het gelid stond voor de communistische partij, fungeert de beweging vandaag als een marxistische groepering die het ‘vuile straatwerk‘ doet voor de Democraten, globalisten, de Deep State

Het verklaart waarom de mainstream media en het zittend politieke establishment Antifa en bij uitbreiding Black Lives Matter de hand boven het hoofd houden, vrij spel geven door hen geen strobreed in de weg te leggen of te ontmaskeren voor wat ze zijn: nihilisten en anarchisten die het geweld niet schuwen. The New York Times, die op 31 mei jl. een vergoelijkend artikel publiceerde over Antifa maakt bijvoorbeeld géén vermelding van de nochtans terzake doende link tussen Antifa en zijn communistische wortels.

En wie zijn die zogenaamde ‘fascisten’ waar Antifa vandaag de dag tegen strijdt? Welnu, iedereen die hun extreem-linkse ideologie niet deelt en in de weg staat op hun pad naar complete chaos. Deze maand werd de dood van een zwarte crimineel (George Floyd) aangegrepen om in heel het land, en met uitbreiding over het hele Westen, demonstraties te houden, die vooral in de VS op veel geweld uitdraaiden.

Chris, een journalist die Antifa heeft geïnfiltreerd, vertelt: ‘Nadat ik mij had gemeld, werd ik gemaild vanaf een beveiligd platform en verzocht me te melden op een bepaalde locatie met een flesje water in de hand en een wit T-shirt ter herkenning. Iemand van de groep pikte me op en bracht me naar een andere locatie voor een ‘interview’. Kandidaat-leden moeten verplicht lezingen bijwonen over Antifa-taktieken. Die vinden meestal plaats in boekhandels, ’s ochtends vóór het openingsuur. Aanwezigen moeten hun smartphones in het toilet achterlaten, waar een ventilator blaast om elk geluid te smoren. Wij krijgen instructies hoe geweld te gebruiken, hoe verwondingen aan te brengen en toch buiten schot te blijven van eventuele vervolging’. Ook de taktiek van een ‘Black Block‘ werd toegelicht: in groep aanvallen, allen gekleed in het zwart en gemaskerd. Zo kan geen individeel lid worden geïdentificeerd en aangeklaagd.

Uit de ervaringen van deze journalist blijkt dat Antifa goed gestructureerd is, een geoliede machine gerund als een bedrijf. Het heeft er alles van weg dat de groep van buitenaf wordt gestuurd en gefinancierd. Vele vingers wijzen richting de ‘Open Society Foundations‘ van George Soros, maar harde bewijzen zijn er (nog) niet om dit te staven.

Zowel het FBI als het Departement van Justitie (DOJ) zijn momenteel bezig met een strafrechtelijk onderzoek tegen de leiders van Antifa in de VS. Arrestaties liggen naar verluidt in het verschiet. Er wordt hen onder meer ten laste gelegd vreedzame betogingen te kapen en te doen uitbarsten in geweld en materiële schade.

Het spoedig opdoeken van Antifa is absoluut wenselijk, want hun extremisme deint uit over de hele Westerse wereld (getuige de recente racisme-betogingen die overduidelijk georchestreerd worden) en dient de kop ingedrukt vooraleer het tot een oncontroleerbaar monster uitgroeit. Daar zou alleen de Nieuwe Wereldorde garen bij spinnen…

 


VIDEO: The truth behind the mask (getuigenis van een ex-lid van Antifa)


VIDEO: Terrorist organization ANTIFA wants to destroy America and is responsible for violent riots

De bevrijding begint wanneer Amerika sterft.’ De terroristische organisatie ANTIFA is GEVAARLIJK en haar leden willen onze natie vernietigen. Voormalig Chief Foreign Affairs Correspondent van ’60 Minutes’, Lara Logan, vertelt Glenn Beck over de extremistische groep en waarom sommigen over de hele wereld – dankzij ANTIFA en de gewelddadige rellen van vandaag – vrezen dat Amerika ophoudt een baken van hoop voor anderen te zijn…


VIDEO: Why I left Antifa — Gabriel Nadales

BLM’s Marxist Agenda Has Little to Do With Black Lives


NUTTIGE LINKS: