Hoe objectief zijn Vlaamse media als ze over politieke topics berichten? Of over mondiale ontwikkelingen die een invloed hebben op ons dagelijks leven? Hoe neutraal en onbevooroordeeld kijken zij naar belangrijke gebeurtenissen en naar de protagonisten die over volkeren regeren in goede en slechte tijden? Bij wijze van toetsing, nemen wij hier De Standaard onder de loupe en zien met eigen ogen (Grieks: autopsia) de maandageditie (6 juli 2020) van wat verondersteld wordt dé vooraanstaande kwaliteitskrant van Vlaanderen te zijn. Anders gezegd, een krant waarvan men verwacht dat ze haar journalistieke deontologie waardig invult.

CORONA EN SAMENLEVEN

Op de frontpagina pakt de krant uit met een hoofdartikel over corona. Voorspelbaar. Is het een artikel dat wat optimisme aanreikt in onzekere tijden? Een sprankeltje licht schetst aan het eind van de tunnel? Helaas. Het ‘angst aanjagen‘, dat al maanden aansleept, gaat zijn gewone loop. Wat onthouden wij? Het virus is nog lang niet weg. Er zijn nieuwe uitbraken van het coronavirus. Professor Goossens pleit voor vakantie in eigen land. De situatie riskeert chaotisch te worden in Europa. En dies meer. Houd het volk angstig, leest de aanbeveling in de ‘playbook‘ van de Wereldgezondheidsdienst, de WHO die door zijn nalatigheid (bij de uitbraak in China) grote schuld treft voor de verspeiding van Covid-19. De WHO die sindsdien de wereld op slot wil, vanuit sinistere ideologische motieven. Een hint: indien Trump op 3 november e.k. de verkiezingen verliest, verdwijnt corona allicht als een dief in de nacht…

Breed uitgesmeerd over pagina’s 2 en 3: een bericht over een onderzoek door ‘Kind & Samenleving‘ naar het ‘outdoor speelgedrag’ van kinderen in stedelijke wijken. Het rapport waarvan sprake stelt dat meisjes en jonge vrouwen quasi afwezig zijn in het straatbeeld en dat zulks te wijten is aan het feit ‘dat de publieke ruimte niet altijd op maat is van meisjes‘. Heel politiek correct wordt er rond de hete brei gefietst: de stedelijke wijken in Westerse steden worden voornamelijk bewoond door mensen met een islamitische achtergrond. In hun cultuur horen jongens op straat en meisjes thuis achter gesloten deuren. Incompatibele culturen, dáár moest het bericht zijn focus op richten.

MODDER VOOR ‘MODDAFOKKA TRUMP’

Op pagina 4 gaat Amerika-correspondent Steven De Foer helemaal los op president Trump. In zijn 4 juli-speech zou Trump kiezen voor een ‘verbale burgeroorlog‘, roept De Foer. En dan hanteert hij een klassieke truc uit het handboek van Saul Alinsky: hij beschuldigt Trump van zaken waarvoor eigenlijk de Democraten verantwoordelijk zijn, met name het aanjagen van verdeeldheid onder de bevolking (Identity Politics, Culture War, BLM…). Trump zet zich terecht af tegen fascistoïde groeperingen die het land in brand steken, zoals Antifa en Black Lives Matter, aangestuurd door George Soros en de Democraten die van geen ander hout pijlen weten maken.

LEGENDE: George Soros (midden) is al jaren de aanstoker van revoluties over de hele wereld, telkens met de bedoeling een corrupte kleptocratie te installeren die naar de pijpen van het globalisme danst.


TRUMP DERANGEMENT SYNDROOM

Steven De Foer lijdt duidelijk aan TDS (Trump Derangement Syndrome). Deze rabbiate Trump-hater heeft sinds de inauguratie nog nooit één positief woord over de president geschreven. In de geschiedenis van Amerika heeft nochtans nooit eerder een president zoveel van zijn verkiezingsbeloftes ingelost in zo korte tijd: de laagste werkloosheid ooit. De beste jobs-president ooit. De sterkste economie ooit. Fabrieken en werkgelegenheid naar huis halen uit China en Mexico. Desastreuze handelsverdragen heronderhandelen. Grootmacht China kortwieken en afhankelijkheid ervan afbouwen. Nooit eerder zoveel zwarten en latino’s aan het werk. Trumps vele constructieve hervormingen inzake gezondheidszorg. Oorlogen in het Midden-Oosten kaltgestellt. Het kalifaat van Islamitische Staat vernietigd. Abu Bakr al-Baghdadi (IS) en Qasem Soleimani (twee topterroristen) geliquideerd. Conflict met Noord-Korea ontmijnd. De oorlogen om olie gestopt. Draining the swamp (corruptie en kleptocratie uitroeien, een ‘work in progress’). Enzovoort enzovoort.

Maar Amerika-kenner Steven De Foer heeft geen positief woord veil voor Trump, voor al diens verwezenlijkingen gerealiseerd in amper drie jaar tijd, in weerwil van de quasi misdadige tegenwerking van de Democraten én ondanks de lockdowns ten gevolge van een artificieel virus.

Het Trump Derangement Syndroom bij liberale hoofden vol helium is heel reëel…


OVER PAUWEN EN PAPA’S

Op pagina 6 een volle bladzijde pessimisme over de ‘politieke pokerspelletjes‘ in een land dat niet meer werkt. Aan het woord is dinosaurus Eric Van Rompuy. De aandacht gaat volledig naar het pauwentheater rond de Drie Koningen. Het V-woord valt nauwelijks. Verkiezingen zijn immers niet aan de orde, die piste zou een catastrofe betekenen voor het huidige establishment…

Op pagina’s 10 en 11: een bangelijk getuigenis van Maurice Putseys, papa van Selah Sue. De brave man die rookt noch drinkt, heel sportief is en toch bijna de pijp uitgaat door covid. Het zijn deze almaar weerkerende verhalen die de lezer onder zijn bed moeten vastpinnen, in paniek en doodsbang, bereid nog meer vrijheden af te staan in ruil voor een Nieuwe Normaal. Er treedt evenwel gewenning op.

ONAFHANKELIJKE JOURNALISTIEK?

Op pagina 12 sterft de ‘onafhankelijke journalistiek’ in Hongarije, onder toedoen van de ‘rechts-populistische’ premier Viktor Orban. Jeezzz. Onafhankelijke journalistiek? Die is in het Westen al langer dood en begraven. En vervangen door links-liberale propaganda.

Orban wil zijn land uit de klauwen houden van de globalisten die een totale controle ambiëren en de instellingen pogen te infiltreren. Wat Orban wil is Hongarije behoeden voor een Oekraïne-scenario met massieve corruptie in alle geledingen. Illustratief is het voorbeeld van Joe Biden die de Oekraïense regering beveelt de procureur te ontslaan omdat die een corruptieonderzoek wil openen waarin Biden en zoon Hunter een hoofdrol spelen. De zogenaamde Oranje-revolutie was trouwens een klassieke CIA-operatie waarbij ook George Soros was betrokken.

Het is precies deze Soros – vleesgeworden satan – en die door Orban terecht als vijand van de staat wordt gezien, die nu weer via Hongarije’s belangrijkste nieuwssite ‘Index‘ zijn propagandistische invloed wil uitspreiden over Hongarije. Zolang Orban aan het roer staat, blijft Hongarije een vrij land waar patriottisme vetjes in het vaandel is geschreven, waar nefaste massa-migratie uit islamitische landen zoveel mogelijk wordt afgeblokt.

Hoezo, inmenging van globalisten, zegt u? Wel, op pagina 13 meldt deze krant ook dat Ursula Von Der Leyen, voorzitster van de Europese Commissie, de gedragscode overtrad door openlijk de Kroatische regeringspartij HDZ te steunen. Globalisten ondereen, ons kent ons. Ook op dezelfde pagina staat dat Sicilië toch het aanmeren toestaat van een ‘reddingsschip‘ met 180 ‘migranten‘ aan boord. Een ‘reddingsschip’? U bedoelt een overzetboot gefinancierd door de globalisten die de demografie in Europa willen veranderen. Migranten? In een normale democratie betekent migratie dat een land instemt met het ontvangen van personen die vooraf een migratieverzoek hebben ingediend dat gunstig is onthaald.

VAN GROEN OVER GEEL NAAR BRUIN

In de krantenbijlage een pano over Dranouter, oftewel propaganda voor de Nieuwe Normaal in de context van festivals en concerten. Men wil ons per se een Nieuwe Normaal door de maag splitsen, en die ziet er allesbehalve fraai uit. De ‘sheeple’ volgt gedwee want de hersenmassage werpt kennelijk zijn vruchten af. We slaan nu een paar pagina’s vulsel over en zitten weer in het buitenland (pag. 17). Grote Franse steden (Marseille, Lyon en Bordeaux) vielen in handen van de groenen. Macron is er niet bang voor, zegt de krant. Uiteraard niet, zelfde globalistisch vlees in de kuip. Op pagina’s 18/19 bestaat Hong Kong niet meer. De machtsgreep van Peking, weet u wel. ‘Voor bedrijven zit er niets anders op dan zich te plooien naar Chinese wensen‘, zegt redactrice Annelien De Greef. Ik kan u verzekeren dat Trump dat niet zal doen, Anneleen, maar dat is een ander verhaal. Een verhaal dat u niet mag schrijven. Ook nog: ex-VRT-baas moet modegroep vlot trekken. Tja, van vodden naar mode is maar een kleine stap. De karige sportberichtgeving, die ons inziens niet in deze krant thuishoort, slaan we over. Die artikeltjes hadden we al identiek in Het Belang van Limburg zien staan.

We zitten nu bij opinies op de achterpagina, waar De Foer’s spitsbroeder Frans Verhagen als grote Amerika-kenner voor de tweede keer in één gazet brandhout wil maken van Donald Trump. Ja, Trump tracht ‘met bangmakerij’ de verkiezingen te winnen, want het zal gaan over identiteit, cultuuroorlogen, verdeeldheid… En Trump zou alleen de blanke burgers voor ogen hebben en meer van die baarlijke nonsens. Hier gelden dezelfde op- en aanmerkingen als hogerop bij de paragrafe over Steven De Foer.

EINDE VAN EEN LEUGENTIJDPERK

Waarom het woord ‘autopsie‘ in de titel?, vraagt u zich af. Welnu, er liggen momenteel talloos veel kranten op sterven, sommige zijn – zonder het te beseffen – virtueel al dood. The New York Times en The Washington Post zijn de meest bekende titels uit een resem kranten die ergens in een niet te ver verleden zijn journalistieke deontologie heeft ingeruild voor de productie van links-liberale propaganda. Als ik één verwezenlijking van Donald Trump ben vergeten te vermelden hierboven, is dat het feit dat hij de liberale Westerse media heeft ontmaskerd als FAKE NEWS. Daarmee is het proces van de decompositie onomkeerbaar ingezet. Een goede evolutie, want mensen verdienen een onbevooroordeelde, neutrale en eerlijke pers die optimaal zijn mandaat van 4e macht invult.

 


VIDEO: Tucker: ‘Can the left lead a country they hate?’

Tucker Carlson, een van de weinige journalisten die nog genoeg credibiliteit geniet in de VS, vraagt zich hier af waarom het establishment en de MEDIA Trump zo haten, en bij uitbreiding Amerika als natie. Zijn de links-liberalen zo wel in staat een land te leiden?


VIDEO: Is George Soros behind the race riots?NUTTIGE LINKS: