De apocalyptische ECO-documentaire ‘Planet of the Humans‘ van Jeff Gibbs (regisseur) en Michael Moore (producer), heeft voor hysterische reacties gezorgd in groene kringen. Moore heeft met deze ronduit ontluisterende eco-docu niet alleen in de rapen gescheten van die groengekkies, ook Wall Street en de globalisten die vol en vals (en koste wat kost) inzetten op ‘duurzaamheid‘ en ‘renewable energy‘  voelen zich geviseerd en ontmaskerd, en dat zal Moore geweten hebben…

IT’S THE HUMANS STUPID

De stelling die Gibbs en Moore opbouwen in de eco-docu komt erop neer dat zonnepanelen, windmolens, biomassa, elektrische auto’s en dies meer géén oplossing zijn maar eerder deel van het probleem. Bovendien is de crux van de groeiende malaise ‘het mensdom‘. De mens (overbevolking) is ‘the elephant in the room‘ en daarmee zit alles potvast.

Michael Moore legt pijnlijk bloot dat onbeperkte groei op een ‘eindige planeet’ niet mogelijk is. En die eindigheid wordt niet zozeer door klimaat bepaald, maar door grondstoffen, materialen, natuur, biodiversiteit en ruimte. Fossiele energie vervangen door duurzame energie is noodzakelijk, maar lost het probleem van de ‘eindigheid’ niet op. Het klimaatprobleem oplossen op hyperkapitalistische wijze is een valkuil, een grote illusie. Daar wijst Michael Moore op.

KAKKEN IN DE KERK

Wat de ‘progressieven’ en globalisten op de koop toe stoort is dat een linkse, rabiate Trump-hater als Moore vloekt, nee pornografie bedrijft, in hun Linkse Kerk en daarmee de heilige dogma’s afvalt, de groene hypocrisie aan de kaak stelt.

Na de eerste verstomming en verontwaardiging gaat hun klassieke trukendoos open: de docu wordt unisono ‘gedebunket‘ in de mainstream media, de laffe waterdragers voor groen en globalisme.

De docu zou vol fouten, pijnlijke missers, misleidende frames en ‘misconcepties‘ zitten. ‘Waarom laat Moore geen onafhankelijke experts aan het woord‘, wordt er schijnheilig gesteld, in het besef dat het leger wetenschappers, sceptisch voor de globalistische ‘climate change-hoax‘, gestaag aangroeit, weliswaar incognito.

Het fundamentele debat over het welzijn van onze planeet (‘onbeperkte groei’ versus ‘climate change’), dat wetenschappelijk al decennia sluimert, gaan we jammer genoeg publiekelijk én politiek uit de weg. Het zijn dus eco-docu’s als ‘The Planet of the Humans‘ die hierin beweging en verandering moeten/kunnen brengen.

 


VIDEO: FULL MOVIE ‘PLANET OF THE HUMANS’

(Engelse ondertiteling — mei 2020)


VIDEO: Filmmakers respond to criticism of new environmental film

Michael Moore en Jeff Gibbs replikeren op de kritiek die hen te beurt valt… Belangrijk om vermelden is het feit dat YouTube de docu na verschijning van het platform had verwijderd wegens ‘niet conform‘ hun ‘spelregels’. Onder druk is die verbanning kort nadien ongedaan gemaakt.


VIDEO: Climate Change: What Do Scientists Say?

Klimaatverandering is een actueel onderwerp van discussie onder politici, journalisten en beroemdheden… maar wát zeggen wetenschappers over klimaatverandering? Bevestigen ze de gegevens die beweren dat mensen de aarde opwarmen en een catastrofe zullen veroorzaken? Professor Richard Lindzen, een atmosferisch fysicus van MIT en een van ’s werelds toonaangevende klimatologen, vat de wetenschap achter klimaatverandering samen…


VIDEO: Waarom ik Greenpeace achter mij heb gelaten…

Patrick Moore legt uit waarom hij Greenpeace heeft helpen creëren en waarom hij besloot ermee te stoppen. Wat begon als een missie om het milieu te verbeteren in het belang van de mensheid, werd een politieke beweging waarin de mensheid de slechterik werd en de harde wetenschap een non-issue, van geen tel…


VIDEO: Trees Are the Answer