Het VRIJE WOORD slaat terug.

Parler, conservatieve tegenhanger van Twitter, heeft het vogeltje van zijn stokje geduwd. In de app store van Apple is PARLER momenteel de belangrijkste ‘News App’!

De ‘patriots’ en conservatieve gebruikers van dit soort apps zullen zeker in de wolken zijn, want zij voelen zich al jaren gediscrimineerd door de Tech Giants, met Google, YouTube, Facebook en uiteraard Twitter op kop.

Welcome to the ‘Digital Battlefield’…

DE ERGERLIJKE DISCRIMINATIE VAN TECH GIANTS

Het begin van een nieuwe trend, een nieuw tijdperk? Wait and see. Maar Parler zal zeker nog fors groeien de komende maanden. Want met de verkiezingen in zicht verwachten wij dat de ergerlijke DISCRIMINATIE (banning, blacklisting, shadow banning, deplatforming, demonitizing, explanatory labeling, follower suppression, fact checking…) vanwege de Tech Giants nog zal toenemen. Want ja, al wat niet past in de kraam van het links-liberale gedachtengoed, moet in de kiem gesmoord.

Parler is momenteel dus invloedrijker dan Twitter. Heel opmerkelijk, toch wel. Parler werd twee jaar geleden opgericht door John Matze. Deze wiskundige (Universiteit van Denver) wilde een platform creëren en opdragen aan ‘Free Speech‘. Een platform (online en mobile) waar iedereen om het even wat kan meedelen en waar discussies kunnen ontstaan die op de klassieke platforms zo goed als niet meer mogelijk zijn.

Uiteraard vonden vooral ‘conservatieven‘ hun weg naar dit nieuwe platform. Omdat ze zich tekort voelden gedaan bij de autoritaire tech giants. Zowel politici, prominenten als gewone lieden stapten in. Maar er kwam geen echte doorbraak. Op Parler ging het er immers vrij ‘moeizaam’ aan toe (kinderziektes) en ook de vormgeving liet te wensen over.

TRUMP TRIGGERT ‘GROTE SWITCH’

Tot vorige week. Toen kwam er plots een enorme kentering. Het campagne-team van Trump kondigde met name aan dat men overwoog ‘alternatieven‘ te zoeken voor de klassieke platforms die de Trump-campagne stokken in de wielen steken. Trump ergert zich dood aan de fact checks‘ en de ‘explanatory labels‘. Het campagne-team zou Facebook en Twitter dus laten vallen en overstappen naar… Parler.

(LEGENDE) Een voorbeeld van Twitter’s ‘Explanatory Labels‘ onder de tweets van Trump. Nochtans zijn recentelijk diverse democraten in beschuldiging gesteld voor FRAUDE met mail-in ballots (stemmen via mail i.p.v. stembus). Trump wordt hier dus geheel ONTERECHT gecorrigeerd.


Prominente conservatieven als Eric Trump, Rudy Giuliani, Brad Pascale, Rand Paul, Ted Cruz en Devin Nunes gaven meteen gevolg aan de ‘dog whistle‘ en riepen hun volgers op om de overstap te maken. Met succes, er kwam in één klap een half miljoen nieuwe leden bij… En de teller tikt…

ALLE HENS AAN DEK VOOR DE ‘TROLL-STORM’

Parler-CEO John Matze, vooruitziend als hij is, schakelde meteen een leger aan vrijwilligers in om de ‘troll-storm‘ te bemeesteren. Immers, talloze jonge, linkse activisten (trollen) deden waar ze zo goed in zijn: anonieme accounts aanmaken en dan een hoop bagger uitgieten over het platform: zich mengen in discussies, mensen beledigen en bedreigen, baarlijke nonsens verkopen, u kent de drill. Hun bedoeling: de gebruikerservaring voor conservatieven zo onaangenaam mogelijk maken.

(LEGENDE): John Matze (27) richtte 2 jaar geleden Parler op, de app die momenteel als een raket naar de populariteitstop vliegt.

GEEN FACT CHECKERS OP PARLER

‘Er zullen op Parler geen fact checkers zijn‘, stelt John Matze. ‘Wij gaan u echt niet vertellen wat u moet geloven of wat u mag zeggen. Ook al heeft u een mening die volledig afwijkt van de mijne, u bent vrij te zeggen wat u wil op Parler. Let wel, gratuite beledigingen die écht kwetsend zijn, bij voorbeeld iemand ‘nigger’ noemen, kan voor ons niet‘.

Hoewel Parler wat werking betreft gelijkt op Twitter, is het grote verschil dat de feeds chronologisch verschijnen en niet algoritme-gewijs zoals Twitter (zij tonen wat zij menen dat u zou mogen zien).

President Trump heeft zelf de overstap (nog) niet gemaakt. Dan zou het hek helemaal van de dam zijn, in de goede zin uiteraard. Hoewel het een schitterende zaak zou zijn, maakt John Matze zich ook wat zorgen. Het platform zou immers in korte tijd overrompeld kunnen worden. Een andere zorg is het verdienmodel. Matze is nog aan het uitpluizen hoe hij geëngageerde gebruikers verantwoord kan koppelen aan adverteerders, maar dat lijkt eerder een luxe-probleem.

TECH GIANTS BAKKEN HET STEEDS BRUINER

Bottom line: het is een goede zaak dat het monopolie van de Tech Giants wordt doorbroken. Hun manier van opereren werd stilaan een aanfluiting van het neutraliteitsprincipe dat platformen horen te huldigen. Oftewel bent u een medium en dan doet u wat u wilt, ofwel bent u een platform en dan stelt u zich neutraal op.

Voor wie deze aantijging wat overdreven vindt, geven we hier enkele recente voorbeelden. Deze week werd ‘Voice of Europe‘, een website met ongecensureerd nieuws over Europa, en die dus niet in goede aarde viel bij de mainstream media, op de slachtbank gelegd door Google, Outbrain, Facebook, Twitter en YouTube. Omdat de site plots compleet zonder inkomsten valt, wordt allicht definitief de stekker uitgetrokken. Een aanzienlijke verschraling van de diversiteit in het medialandschap, dat nu al quasi compleet wordt gedomineerd door links-liberale media (globalisten).

DE WHISTLEBLOWERS VAN FACEBOOK

Tevens is er opnieuw een whistleblower van Facebook uit de kast gekomen, met name Ryan Hartwig, die voor de tech giant modereerde vanuit Arizona. Hij vertelde deze week aan Project Veritas: ‘Ik zag hoe Facebook interfereert in verkiezingen en dat op een ‘global level‘.

Ik zag hoe conservatieven worden benadeeld, hun posts verwijderd, terwijl ‘liberals’ worden voortgestuwd. Vooral Trump en zijn aanhangers moeten het ontgelden. Op wereldschaal gaat het ook over een gigantische inmenging. ‘Ik vind dat mensen dit verdienen te weten, daarom treed ik naar buiten‘, aldus Ryan Hartwig.

Via deze LINK kan u (halfweg het artikel) de video-getuigenis van deze whistleblower bekijken, benevens nog andere getuigenissen omtrent de dubbele moraal van Facebook. En dit is nog maar het topje van de ijsberg. Want zoals Voice of Europe meedeelt in zijn ‘farewell-bericht’ is onze maatschappij onderweg naar een verstikkende ‘duisternis‘. We zijn in een tijdperk aanbeland waarin het delen van kritische informatie niet langer wordt getolereerd.

(LEGENDE) De censuur van Facebook zal anderzijds nog fors toenemen, nu grote adverteerders als Unilever en Coca-Cola hebben aangekondigd het platform niet langer te zullen gebruiken voor hun campagnes, officieel omdat er teveel ‘hate speech’ circuleert. Allicht komt dit Zuckerberg goed uit: zo kan hij, onder het mom van ‘hate speech bekampen‘ nog meer censuur toepassen op berichten die niet in de kraam passen van de globalisten (Nieuwe Wereldorde). In de wetenschap dat die adverteerders mettertijd wel bijdraaien, want ze hebben geen echte alternatieven…

 


VIDEO: Facebook Content Moderator getuigt…

If Someone’s Wearing MAGA Hat, I’m Going to Delete Them for Terrorism‘, is één der uitspraken die een voormalige moderator bij Facebook voor haar rekening neemt. Uit deze getuigenis blijkt duidelijk dat Facebook een dubbele moraal hanteert, die niet langer kan getolereerd worden.

U kijkt hier naar een nieuwe undercover-video van Project Veritas. De reportage onthult en ontmaskert een anti-blanke, anti-Trump, anti-conservatieve houding van de moderators van Facebook. Hier werd één persoon betrapt, maar er zijn talloze teams aan het werk voor de tech giant, die dezelfde ‘bias’ hanteren. Niemand heeft het er eigenlijk over, waarschijnlijk omdat we dit al jaren weten. Het is schaamteloos om zien hoe deze moderators en fact checkers Trump als terrorist wegzetten en een felle haat jegens blanke mensen uiten. Ergens in de video hoort u een leidinggevende zeggen dat het oké is om hate speech ongemoeid te laten, zolang die maar op blanke heteroseksuele mannen is toegespitst en als promotie kan dienen voor de LGBTQ-gemeenschap.


VIDEO: Een Facebook-insider vertelt over politieke censuur versus conservatieven en ‘blanke mannen’ in het algemeen


VIDEO: Zoom-panel over Big Tech Censorship

Michelle Malkin (Malkin Live) ontvangt Amy Mek (RAIR), David Vance en Katie Hopkins, conservatieven die lijden onder de censuur van de Tech Giants. Zij debatteren over de censuur van social media, over de opgang van PARLER en hoe ze de rampzalige tyrannie denken het hoofd te bieden.


SOUNDCLOUD-INTERVIEW: De noodzaak van alternatieve media

Rob Vellekoop is al jaren actief in de alternatieve media met zijn website DLM plus. Naast reguliere onderwerpen als COVID-19 en het klimaat schrijft Rob ook over vaccinaties en 5G. In de podcast praat Niels Lunsing met Rob over de noodzaak van een sterke alternatieve media. De mainstream kranten, TV en radio zijn te éénzijdig in hun nieuwsvoorziening. Er vindt veel censuur plaats waardoor de mainstream media een hele andere rol vervullen dan eigenlijk de bedoeling is. Volgens Rob zijn de mainstream media tegenwoordig eerder een machtsinstrument dan dat ze werkelijk de taak uitvoeren waarvoor ze zijn opgericht. Een interessant gesprek waarin ook verschillende praktijkvoorbeelden de revue passeren.


NUTTIGE LINKS:


“Don’t sit at home and wait for the mango tree to bring mangoes to you wherever you are. It won’t happen. If you are truly hungry for change, go out of your comfort zone and change the world.”
― Israelmore Ayivor, 101 Keys To Everyday PassionStefan Molyneux, gastheer van het belangrijkste filosofisch kanaal, is van YouTube gegooid. We zitten volop in ‘the Purge‘: de tech giants verwijderen en smoren alle stemmen die hen niet genegen zijn: