Viroloog Marc van Ranst diende enkele weken geleden een klacht in bij de Orde der Artsen tegen dr. Jeff Hoeyberghs. Omdat de omstreden plastisch chirurg haat en geweld zou zaaien met hatelijke uitspraken op twitter. ‘Hoe sneller het slecht voor hem afloopt, hoe beter voor de wereld‘, schreef de bekende Belg die daarmee kennelijk iets anders bedoelde dan werd begrepen.

Dr. Jeff Hoeyberghs kwam hieromtrent graag verhaal doen in de BLCKBX-studio. ‘Ik begrijp dat mijn uitspraak verkeerd begrepen kan worden maar wens dat hier graag uit de wereld te helpen. Zorg dat Marcske niks overkomt want we hebben hem straks nodig voor het Gerecht‘, zegt de extraverte chirurg. Er volgen nog een aantal gevleugelde Vlaamse uitspraken die programmamaker Flavio Pasquino aan het lachen krijgen.

Diverse issues komen tijdens het onderstaand interview aan bod. Zoals de klacht van Van Ranst, de uitspraak van de Brusselse Rechtbank waarbij de Belgische staat binnen 30 dagen alle corona-maatregelen moet afschaffen, het gebrek aan empathie van Van Ranst na het overlijden van de Antwerpse jongen (21) die tijdens een vluchtactie voor de politie bij een lockdown-party uit een raam viel en daarna dodelijk verongelukte. Maar ook de laakbare uitspraak van Marc van Ranst – tijdens een ESWI Pandemie Marketing Training – waarbij hij uitlegde diverse begrafenissen te hebben bezocht tijdens de Mexicaanse griep (2019), om vanuit strategisch oogpunt te tonen dat hij ‘meeleefde’ met de nabestaanden. Stuk voor stuk onderwerpen die een uitzending op zich hadden kunnen vormen maar nu in een sneltreinvaart de revue passeren.

Jeff Hoeyberghs stelt tenslotte dat we zijn bedot door de WHO (Wereld Gezondheid Organisatie), die België, Nederland en de meeste Europese landen haar soevereiniteit heeft ontnomen. ‘Dit onrecht moet tot aan de wortel worden uitgeroeid als we nog iets van een democratie willen overhouden voor het nageslacht’, aldus nog de flamboyante chirurg.