De marxistisch gedreven ‘Cancel Culture‘ en ‘Racial Justice‘ hebben lang niet altijd het beoogde effect. De extreem-linkse nihilisten kijken eindelijk een volwaardige tegenstander in de ogen. Dat blijkt uit de ‘GOYA-rel‘ die Amerika momenteel bezighoudt. Straffer nog, Amerika’s ‘Woke Taliban‘ hebben een slapende reus gewekt en de klap van de boomerang komt hard aan bij die fascisten, bullies en blacklisters.

In Europa heeft de ‘Goya-kwestie’ weinig of geen aandacht gekregen in de mainstream media. Spoort het niet met hun politiek om – via vergoelijking van linkse anarchie – een collectivistische wereldstaat te promoten en onderweg Trump het leven zuur te maken? Reden waarom het incident toch wel aandacht verdient.

DE WITTE HUIS-SPEECH

Waar gaat het feitelijk om? Welnu, Goya Foods is een belangrijke speler in de Amerikaanse voedingsindustrie, met hoofdzetel in New Jersey. Het produceert typische latino-producten – heel bekend zijn vooral de zwarte bonen – die in talloze winkels worden aangeboden in zowel de VS als landen in Zuid-Amerika. Goya Foods staat ook bekend als een weldoener van formaat, met mega schenkingen aan voedselbanken (onlangs nog 2 miljoen kilo aan families getroffen door Corona). Een absoluut modelbedrijf.

Wat deed zich voor? Op 9 juli jl. organiseerde Het Witte Huis een topmeeting onder latino-bedrijfsleiders, om samen te bekijken hoe de gemeenschap van ‘Hispanic Americans‘ nog beter kan worden ondersteund, vooral op het vlak van scholing en opleiding. Tijdens een korte speech prees Goya-CEO Bob Unanue president Trump om zijn leiderschap. Hij zei dat de VS gezegend is met zulke president, die hij vergeleek met zijn grootvader: ‘Hij emigreerde naar dit land om iets op te bouwen, te laten groeien en welvaart te scheppen voor de gemeenschap’.

Bob Unanue (CEO Goya): ‘Ons land is verdeeld tussen mensen die geboren zijn om goed te doen en op te bouwen, en mensen die haten en het land willen vernietigen. Dit kan leiden tot het uiteenvallen van de natie’.


THE USUAL SUSPECTS

Zijn woorden waren nog niet koud of uit Democratische hoek werd opgeroepen tot een totale boycot van het merk Goya. Bob Unanue (CEO Goya) beoordeelde die felle reactie uit linkse hoek als een aanslag op zijn vrijheid van meningsuiting en weigerde excuses aan te bieden voor zijn lof aan het adres van de president. Middels hashtag-acties (#Goyaway – #BoycottGoya) op social media trachtten Alexandra Ocasio-Cortez (who else?), Julián Castro en Lin-Manuel Miranda vervolgens een campagne op gang te brengen die zou leiden tot een algemene boycot van Goya-producten.

Enter the cavalry. In respons op de hashtag-acties en de ronduit negatieve berichtgeving in de links-liberale pers (no surprise here) postte president Trump een foto op Instagram, zittend aan zijn bureau met voor zich een aantal Goya-producten. Ook dochter Ivanka deed haar duit in het zakje, waarvoor ze meteen werd bekritiseerd en gewezen op het verbod voor ambtenaren om publiekelijk reclame te maken.

De support van de Trumps voor Goya krijgt meteen volle steun vanwege de zwijgende meerderheid die een groeiende maling heeft aan de ‘Cancel Culture-idiotie‘. Onder de strijdkreet ‘Buycott‘ volgt er een stormloop op de producten, de winkels kunnen het bijvullen van de rekken niet volgen. Er dient zelfs een rantsoenering ingesteld: 2 stuks per persoon! Een woordvoerder van Goya Foods zegt dat de verkoop met 400% is gestegen. De links-liberale vervuiling op social media oogst met andere woorden het tegenovergestelde effect. Tevens een voorafspiegeling van wat zich op 3 november zal afspelen?

CULTURE WAR OF TDS?

Is de oproep tot boycot van Goya een typisch Culture War-voorbeeld? Het heeft er veel van weg, maar er speelt hier nog meer. Feitelijk is het veeleer het zoveelste sprekende voorbeeld van het Trump Derangement Syndroom. Links-liberalen hangen meteen in de gordijnen als er ergens een positief woord valt over Trump. Getuige de bagger in de pers en op social media. Enkele jaren geleden prees die zelfde Goya-baas de Obama’s, en daar kwam helemaal geen reactie op uit conservatieve hoek…

Met deze hatelijke poging om een geliefd en gerenommeerd merk als Goya te demoniseren dat zoveel doet voor minderbedeelden, tonen de links-liberale haters de wereld nogmaals hun destructieve, hypocriete en nihilistische natuur. Aan de reactie van de ‘zwijgende meerderheid’ af te meten zullen de haters ongetwijfeld ‘de bonen fretten‘ in november…

 


VIDEO: Bob Unanue (CEO Goya) over de boycot-actie

‘This call for a boycott, there’s so many people against the boycott and for our company, so it’s just a reflection, I believe, of the division that exists today in our country. I don’t know who to attribute this quote to but we live by the philosophy that there are those who are born to love and to build and others to hate and destroy. And unfortunately, this great divide is killing our nation. We’re tearing down statues of Jesus Christ. We choose to love and to build. That’s what we’ve been doing, looking for prosperity, building, giving back. Abraham Lincoln had the great quote, “A house divided against itself cannot stand” – and this can be the destruction of our nation. We are at that point. We need to continue to love and to build to make a difference and to give back to our neighbors.

https://youtu.be/dvq2PUphPdg


VIDEO: Maria Elvira Salazar over de GOYA-boycott


NUTTIGE LINKS:


TWEETS VAN GOYA LOVERS:


TWEETS VAN GOYA HATERS: