WAT KLOPT ER NIET AAN DIT BEELD:

Maandenlang vindt er een gedwongen lockdown plaats in de Westerse wereld en worden mensen manu militari verplicht een social distance in acht te nemen. Maar als een zwarte (crimineel) omkomt door politiegeweld, mag er uitzonderlijk wél massaal worden geprotesteerd. En is die social distancing tijdelijk van geen tel. Wat is er zo tergend fout aan dit beeld?

Een rethorische vraag uiteraard, het kleinste kind kan immers zien dat dit beeld niet klopt. Want dat zogenaamd dodelijk virus zal heus geen onderscheid maken tussen enerzijds een massa mensen die gezellig geniet op Pinkpop, Werchter of Tomorrowland (of op een terrasje of huwelijksfeest) en anderzijds een massa mensen die in onze grote steden meent te moeten protesteren tegen overzees politiegeweld en racisme.

In Amsterdam ligt burgemeester Femke Halsema zwaar onder vuur omdat ze de lockdown annex social distancing tijdelijk aan de kant schoof voor zulke rally en in Rotterdam werd het standbeeld van Pim Fortuyn zelfs beklad als reactie op iets dat zich aan de andere kant van de wereld afspeelt. Antifa geeft ook hier blijkbaar present.

Het wordt almaar duidelijker (en moeilijker te verbergen) dat er achter die lockdown en social distancing een foute agenda schuilgaat die minutieus wordt georchestreerd over de Westerse wereld. In de VS is het doel van die ‘strategie’ wel heel duidelijk: Trump mag absoluut geen rallies houden, de conventie van de Republikeinen hoort kleinschalig te zijn, de economie moet stilliggen tot na de verkiezingen, de chaos zal regeren zolang Trump aanblijft, etcetera.

Of is dit alles misschien bedoeld als ‘aanloop‘ naar een tweede corona-golf? Hier is het laatste nog niet over gezegd of geschreven…

SOCIAL DISTANCING IN LONDEN:

SOCIAL DISTANCING IN BERLIJN:

SOCIAL DISTANCING IN NEW ZEALAND:

SOCIAL DISTANCING IN AMSTERDAM:

SOCIAL DISTANCING IN BRUSSEL (plunderen van luxe-winkels):