Steeds meer mensen hebben tegenwoordig nog maar weinig vertrouwen in de mainstream media (kranten en TV).

In de Verenigde Staten zit dat vertrouwen zelfs op een historisch dieptepunt. Daar is president Trump uiteraard niet vreemd aan, want hij is degene die de term ‘fake news’ wereldberoemd heeft gemaakt.

Die term had Trump niet zomaar uit zijn duim gezogen. Vanaf het ogenblik dat hij aankondigde een gooi naar het presidentschap te zullen doen, verloor hij vreemd genoeg alle sympathie en krediet bij de mainstream media.

Sterker nog: werd hij te pas en te onpas betrokken in foute verhalen en mediaspinsels (in onderstaande video krijgt u hier een praktisch voorbeeld van) en toen hij effectief president werd was het hek helemaal van de dam…

Wat is er dan aan de hand, hoe komt het dat de media dikwijls een loopje nemen met de ‘feitelijke waarheid‘, zodat mensen bepaalde nieuwsfeiten die hen worden voorgeschoteld niet langer blindelings geloven? Vooral in deze corona-tijden kregen we hier dagelijks staaltjes van te zien in de journaals.

De oorzaak hiervoor ligt niet bij het publiek, de lezer en kijker, maar bij de media zelf. Sinds de jaren tachtig van vorige eeuw zijn quasi alle Westerse mediaconcerns in de invloedsfeer van financiële groepen terechtgekomen waardoor de onafhankelijkheid van redacties stelselmatig is afgekalfd.

Journalisten werden aangeworven op basis van ‘kneedbaar gedachtengoed’ en kregen bepaalde ideologische regels opgelegd om het nieuws, zeker met betrekking tot politieke topics, steevast in te kleuren en van ‘spin‘ te voorzien. Ideologie werd opinie, opinies werden feiten.

Een sterk voorbeeld is CNN, waar CEO Jeff Zucker zijn redacteurs verplicht alle aandacht te focussen op onderwerpen die Trump in discrediet kunnen brengen. Al de rest is voor hem bijzaak.

Welke ideologische lijn mag dat dan wel zijn, vraagt u zich allicht af. Welnu, het gros van de media heeft trouw gezworen aan het globalisme, een links-liberale machtspolitiek met marxistische inslag die is doorgedrongen tot in de fijnste weefsels van de maatschappijen over de hele Westerse wereld.

De gevolgen zijn niet min: elke mening die afwijkt van het globalistische verhaal wordt gefnuikt, komt niet aan de bak in de mainstream media.

De fameuze The New York Times is zelfs van mening dat free speech een gevaar is voor onze maatschappij…

Op social media is het niet beter gesteld: Twitter, Facebook en YouTube doen iedereen in de ban die kritiek durft te uiten op het globalistische establishment dat bepaalt wat aanvaardbaar is als zijnde politiek correct.

We leven in vreemde tijden. Het zullen de verkiezingen van november zijn (USA) die bepalen hoe het verder zal evolueren: naar een volslagen dictatuur van de Nieuwe Wereldorde, of naar een herwonnen vrijheid…

In deze korte video legt Sharyl Attkisson, onderzoeksjournaliste en auteur van ‘The Smear‘, haar vinger op de wonde:


VIDEO: Waarom moet u niet geloven wat in de krant staat?

‘Wij worden voortdurend om de tuin geleid, er wordt ons wat voorgelogen’, zo start professor Hamelink (Universiteit van Nederland) zijn betoog over de mainstream media die de laatste decennia zijn geëvolueerd naar ‘fake news media‘… Een interessante lezing.


 

INTERESSANTE LINKS:


(Photo by Elijah O’Donnell on Unsplash)