Wat is dat toch met die mainstream media van tegenwoordig?

Dat CNN om de haverklap een loopje neemt met ‘ernstige journalistiek’ is al langer geweten. En dat vlaggenschepen als The New York Times en The Washington Post niet vies zijn van misleidende artikels die ontspruiten aan ‘gunstige winden’ en anonieme bronnen, dat weten we ook wel. Maar nu blijkt het pinokkio-virus over te waaien naar West-Europa. Dat wordt heel duidelijk als we de verslaggeving hier te lande overschouwen met betrekking tot de protesten‘ in de VS. Die berichtgeving raakt kant noch wal en heeft alles weg van tendentieuze prietpraat, zeg maar propaganda.

GEEN PROTESTEN MAAR GEORCHESTREERDE OPROER!

Wat we vandaag zien in de VS is een ziekelijk huwelijk tussen ‘klassiek socialisme‘ en ‘identity politics‘. Het scenario dat zich voor onze ogen afspeelt komt recht uit het draaiboek van Saul Alinsky’s ‘Rules for Radicals’. Of hoe u met de fanatieke inzet van een furieuze minderheid (die het geweld niet schuwt) een ganse maatschappij kan ontwrichten.

De oproer (of is het een soort staatsgreep?) die zich nu als een strovuur over het land verspreidt, was vanzelfsprekend lang voorbereid en goed georchestreerd. Het was enkel nog wachten op de juiste vonk om de vlam in de pan te jagen. Die trigger was dus George (I can’t breathe) Floyd, terloops een veelpleger van ernstige criminele feiten.

Justitieminister Barr heeft intussen de hand kunnen leggen op communicatie tussen Antifa-leden en hun instructeurs en is dus op de hoogte van welke prominente figuren en politici een rol hebben gespeeld bij het opzetten van de oproer. Dat belooft…

‘TRUMP-BASHEN’ OP VTM, VRT, NOS…

Dat de Trump-hatende media in de VS (en dat zijn er nogal wat) allerlei onzinnige verhalen spinnen om de rellen voor te stellen als ‘spontane protesten‘ tegen rassengeweld en daarbij geen kans onbenut laten om Trump te belasteren, dat kunnen we intussen plaatsen. Democraten, progressieven en neo-cons zijn immers als de dood voor een tweede Trump-termijn.

Maar dat de pers in West-Europa hier slaafs in meegaat? Het onderstreept eens te meer dat goede, onafhankelijke journalistiek zijn beste tijd heeft gehad.

Dat de mainstream media wereldwijd erg vooringenomen zijn, liet zich al aflezen aan de manier waarop er bijvoorbeeld over Donald Trump werd en wordt bericht. Niet alleen de kranten, maar ook de NOSVTM en VRT laten zich niet onbetuigd en voorzien in elk avondjournaal hun ‘5 minuten Trump-bashen‘.

Hoe Amerika-correspondente Greet De Keyser, die heus wel beter weet, erin slaagt om elke dag op afroep met een serieus gezicht zoveel nonsens over Trump uit te kramen, is een raadsel. Dat geldt tevens voor VS-correspondenten Michiel Vos en Björn Soenens en anderen…

DE RODE TSUNAMI IN NOVEMBER

Het getuigt van naïviteit te denken dat deze oproer en plunderingen op welke manier dan ook schade zullen toebrengen aan de politieke campagne van Trump. Hij staat immers tussen het Amerikaanse volk enerzijds en anderzijds de geweldadige anarchisten die vanuit de coulissen worden gesteund door de Democratische Partij, alsook ‘vrij spel’ worden gegeven door democratische burgemeesters en gouverneurs.

Zoals de kaarten nu liggen wint Trump in november opnieuw met een straat voorsprong…

EEN LEUKE UITSMIJTER:INTERESSANTE LINKS:
The Real Reason Hillary Clinton Refers to Saul Alinsky as Her “Mentor”
Dramatic video captures looters clashing with NYPD
Wie die ARD die Wirklichkeit politisch-motivierter Straftaten verdreht


(Photo Pinokkio by Jametlene Reskp on Unsplash)