Hoe corona de ‘Green New Deal’ een strategische duw in de rug geeft…

Als symbolisch beeld kon het wel tellen, Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD) die in een privévliegtuig een vlucht van amper 50 kilometer maakt om de heropstart van ‘zakenvluchten’ via kleine luchthavens in het voetlicht te plaatsen.

U went er best aan, want dit beeld was allicht een blik in de toekomst. Een prelude van hetgeen ons te wachten staat. Sinds de ‘klimaathysterie’ op volle toeren draait met de ‘Green Deal‘, mogen we stilaan beginnen beseffen dat vliegen straks niet langer weggelegd zal zijn voor gewone mensen. En dat is nog maar het begin…

De ‘groengekte‘ vindt, zoals de meeste hypes en trends, zijn oorsprong in de VS. Als vervolg op Al Gore’s ‘Inconvenient Truth‘ voerden de Democraten vanaf de jaren 2000 de strijd op voor ‘climate change‘, hetgeen aanvang 2019 resulteerde in hun ‘Green New Deal‘, vooruitgestuwd door Alexandria Ocasio-Cortez, een radicaal-linkse activiste die het in korte tijd van barbimbo tot congreslid had geschopt. George Soros weet zijn adepten goed te kiezen.

Dat het de progressieven (Democraten) in feite niet om het klimaat en welzijn van de wereld te doen is, moge blijken uit de schaamteloze schijnheiligheid waarmee het allemaal gepaard gaat. Eén voorbeeld: klimaatgoeroe Al Gore is één der grootste vervuilers ter wereld, zijn ‘carbon footprint‘ slaat gewoon alles. En windeieren heeft het hem niet gelegd…

Terloops, laat er geen misverstand over bestaan, de aarde warmt inderdaad op. Maar dat is niets bijzonders, want klimaatverandering is van alle tijden. Het geologisch archief der geschiedenis van onze aardbol toont aan dat warme en koude perioden elkaar regelmatig afwisselen. Logisch zou zijn dat wij ons aan die veranderingen aanpassen en niet de ambitie hebben van die natuurlijke golfbeweging te willen beïnvloeden, ten koste van welzijn en welvaart van de wereldbevolking.

Waar is het die klimaatfanatici feitelijk om te doen? Welnu, ‘climate change‘ is één der wapens in het arsenaal van de Nieuwe Wereldorde (globalisten), die opereert onder de dekmantel van de Verenigde Naties. Door het progressief uitvaardigen van strenge klimaatwetten willen de globalisten de macht verwerven over de wereldeconomie (naar fascistisch model) en via gigantische ‘groentaksen’ aan zogenaamde ‘herverdeling van welvaart‘ doen.

Vooral gewone stervelingen zullen het gelag betalen. Zij die zich geen Tesla kunnen permitteren, maar met hun nochtans deugdelijke dieselwagen de stad niet meer in mogen. Zij die zich geen dure renovatiekosten kunnen veroorloven, maar verplicht worden hun woningen potdicht te isoleren. Zij die zich veel ontzien om eens naar het buitenland te kunnen vliegen voor een vakantie of uitstap en dat in de nabije toekomst niet meer kunnen wegens te hoge milieutaksen…

De globalisten – planmatig en geraffineerd als ze zijn – masseren onze hersenen nu al ter voorbereiding op ‘De Nieuwe Normaal‘. Ze gebruiken de maatschappelijke ontwrichting van de coronacrisis om ons vertrouwd te maken met… vakanties in eigen achtertuin (“Iedere Belg krijgt geen tien maar twaalf gratis treinritten, om het eigen land te ontdekken”).

Umschaltung‘, heet dat. Omdat de Green New Deal niet op bijval kon rekenen bij de doorsnee-Westerling, gebruiken de globalisten nu de corona-malaise als breekijzer.

Zo zijn er al voorstellen (VS en EU) om de Green New Deal op te nemen in het programma ter bestrijding van pandemieën, want die zouden in de hand gewerkt worden door ‘climate change’, veroorzaakt door mensen… Het verdere verloop leiden we af uit een Arabisch gezegde: ‘als u de neus van de kameel in de tent toelaat, volgt de hele kameel’.

Vlaming, vlieg naar hartelust zolang het nog kan. In het besef dat vliegen straks enkel is weggelegd voor de happy few die deel uitmaken van het ‘politburo‘. Kom gerust nóg een half uur vroeger naar de luchthaven, plooi u voor systematische temperatuurcontroles, social distancing, handhygiëne, verplicht mondmasker, veiligheidscontroles… Ach, vlieg erin!

Maar als u – moe getergd – de groeiende waanzin nog een halt wilt toeroepen, kan dat door straks te stemmen op volksvertegenwoordigers die het globalistisch discours annex groengekte formeel van de hand wijzen. In Nederland was er ooit hoop met ene Pim Fortuyn. Hij werd koud afgeknald. Dan kwam Wilders. Werd gemuilkorfd. Nu is er Thierry Baudet. Hoop doet leven.

 

VIDEO: Baudet verbrijzelt klimaatbeleid VVD, CDA & GroenLinks:


NUTTIGE LINKS:


Photos by:

  • Photo by G-R Mottez on Unsplash
  • Photo by Anastasia Dulgier on Unsplash